Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.04.2019

Завдяки реагуванню прокуратури припинено безпідставне використання земельної ділянки сільськогосппризначення вартістю 1,3 млн грн

                                

Органами прокуратури області вжито заходів до усунення порушень вимог законодавства при використані земель сільськогосподарського призначення.

Установлено, що одним з фермерських господарств у порушення вимог законодавства щодо порядку набуття та оформлення прав на землю, за відсутності жодних правових підстав, упродовж тривалого часу використовується земельна ділянка сільськогосподарського призначення, розташована в межах території Веселинівської селищної ради. Незважаючи на відсутність жодних прав на спірну земельну ділянку, таке господарство використовує її для здійснення фермерської діяльності та отримання прибутку.


Вказане стало підставою для подання Вознесенською місцевою прокуратурою до господарського суду області позову про повернення зазначеної земельної ділянки.

Під час розгляду позову прокурора судом, фермерське господарство, розуміючи протиправність своїх дій з використання земельної ділянки, самостійно повернуло її державі.

Реагування органів прокуратури на безпідставне та незаконне використання земельних ресурсів області забезпечило повернення земельної ділянки сільськогосподарського призначення  площею 50 га вартістю більше 1,3 млн грн держави.

Завдяки цьому, уповноважений орган місцевого самоврядування має можливість розпорядитись цією ділянкою, що забезпечить використання її відповідно до вимог законодавства та надходження до бюджету коштів від законного використання.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1531