Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.04.2019

Завдяки прокуратурі приміщення ліцею повернуто державі

                         

Миколаївською місцевою прокуратурою № 2  виявлено факт незаконної передачі фізичній особі- підприємцю в оренду виробничих приміщень учбового корпусу Миколаївського професійного промислового ліцею.

Зокрема встановлено, що у серпні минулого року Регіональним відділенням Фонду державного майна України по Миколаївській області з фізичною особою підприємцем укладено договір оренди державного нерухомого майна, а, саме: виробничих приміщень Миколаївського професійного промислового ліцею площею 136,2 кв. м. вартістю майже 250 тис грн. 

Вказаний договір оренди було укладено в порушення вимог Закону, оскільки у відповідності до частини 4 статті 80 Закону України «Про освіту» об’єкти та майно державних і комунальних закладів освіти не підлягають приватизації чи використанню не за освітнім призначенням.

Таким чином, передані в оренду приміщення є будівлею навчального закладу, які можуть передаватись в оренду виключно для діяльності, пов’язаної з навчальним процесом.

Водночас, фізична особа-підприємець, якій надано в оренду вказані виробничі приміщення навчального закладу, згідно витягу з ЄДРПОУ  займається діяльністю, пов’язаною  з виробництвом взуття, оптовою торгівлею  одягом та взуттям, шкіряними виробами тощо. При цьому його підприємницька діяльність жодним чином не пов’язана із здійсненням освітньої діяльності.

З метою усунення порушень, місцевою прокуратурою у лютому поточного року до господарського суду Миколаївської області подано позовну заяву про визнання недійсним договору оренди та зобов’язання повернути приміщення навчального закладу у власність держави.

Під час розгляду вказаної позовної заяви в суді, відповідачем добровільно усунуто порушення закону - дію спірного договору оренди припинено та майно повернуто державі за актом  приймання-передачі.

Загалом, упродовж минулого року органами прокуратури області на захист інтересів держави у сфері охорони дитинства пред’явлено 31 позов на майже 11 млн. грн., судами задоволено 22 позови на суму 1,2 млн. грн., добровільно відшкодовано за закритими справами 9,3 млн. грн.

За інформацією Миколаївської місцевої прокуратури № 2 

кількість переглядів: 1631