Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.04.2019

Судитимуть колишнього керівника підприємства за підроблення документів та привласнення чужого майна на суму понад чверть мільйона

                                

За належного процесуального керівництва Заводського відділу Миколаївської місцевої прокуратури № 1 завершено розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадження стосовно колишнього керівника одного з приватних підприємств м. Миколаєва, який обвинувачується у привласненні чужого майна, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем під приводом виконання послуги зі зняття відходів з суден закордонного плавання, які заходячи до акваторії морського порту Миколаїв.

Встановлено, що в 2014 році між приватним підприємством і Миколаївською філією Державним підприємством «Адміністрація морських портів України» укладено договір на послуги зі зняття лляних вод з суден закордонного плавання, які заходять до акваторії морського порту Миколаїв.
Керівником підприємства, вносилися недостовірні відомості до актів приймання виконаних робіт, довідок про вартість виконаних робіт та витрат, щодо зняття відходів з суден, на підставі яких підприємство отримувало передбаченим договором кошти, однак роботи не виконувалися, тим саме приватним підприємством спричинено матеріальні збитки державі на загальну суму понад 250 тис. грн.

Незаконні дії колишнього директора товариства органом досудового розслідування кваліфіковані за ч. 4 ст. 191, ч.1 ст.366 КК України, а саме заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїми службовим становищем, вчинене у великих розмірах та службове підроблення.

Зазначимо, що це вже друга справа пов’язана з розкраданням бюджетних коштів під час виконання аналогічних робіт на замовлення Миколаївського морського торгівельного порту, яка скерована до суду.

За інформацією Миколаївської місцевої прокуратури № 1

кількість переглядів: 1782