Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.04.2019

На Кривоозерщині за порушення вимог фінансового контролю голову сільської ради притягнуто до адміністративної відповідальності

                               

15 квітня 2019 року начальником Кривоозерського відділу Первомайської місцевої прокуратури забезпечено участь у розгляді судом протоколу про вчинення адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, передбаченого ч. 1 ст. 172 – 6 КУпАП, стосовно голови однієї із сільських рад Кривоозерского району.

Так, посадовець, будучи суб’єктом декларування, в порушення вимог ч. 1 ст. 45 Закону України «Про запобігання корупції», своєчасно не подав декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2017 рік.

За результатами розгляду зазначеного протоколу судом підтримано позицію прокурора, особу визнано винним та накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу в сумі 850 грн.

Загалом, з початку року, за участі прокурорів місцевої прокуратури, за аналогічні правопорушення судами на 6 посадовців накладено адміністративні штрафи на загальну суму 5,1 тис грн. 

Додатково: відповідно до статті 45 Закону України «Про запобігання корупції», особи, зазначені у пункті 1, підпунктах «а» і «в» пункту 2, пункті 5 частини першої статті 3 цього Закону, зобов’язані щорічно до 1 квітня подавати шляхом заповнення на офіційному веб – сайті Національного агентства декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік за формою, що визначається Національним агентством.


За інформацією Первомайської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1339