Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.04.2019

За наполегливої позиції прокуратури викрадачу жительки Кривоозерського району змінено запобіжний захід на більш суворіший

                           

Установлено, що 27 березня 2019 року, у вечірній час, 30-річний мешканець смт. Криве Озеро шляхом обману викрав 39-річну жительку села Багачівка Кривоозерського району, посадив її у автомобіль «ВАЗ-2105» та привіз до свого місця проживання в с. Криве Озеро.

У подальшому, викрадач помістив потерпілу до свого житлового будинку, вхідні двері якого зачинив на замок, чим позбавив її можливості залишити приміщення за власної волі. У такому положенні потерпіла знаходилась до ранку 28 березня 2019 року, а саме до моменту прибуття працівників поліції, яких про викрадення повідомив син потерпілої.

Зловмисника було затримано та повідомлено про підозру за ч.1 ст. 146 КК України (незаконне позбавлення волі).

31 березня ухвалою слідчого судді підозрюваному обрано більш м’який, ніж пропонувався прокурором, запобіжний захід у вигляді домашнього арешту строком на 2 місяця з покладенням обов’язків, передбачених п.п.1,4 ч.5 ст. 194 КПК України.

Підозрюваний з моменту винесення ухвали про запобіжний захід, почав свідомо злісно ухилятися від покладених на нього судом обов’язків під час виконання запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту, а саме не залишення місця свого проживання у вечірній час доби без дозволу слідчого, прокурора або суду, прибуття на кожну вимогу до суду, слідчого, прокурора та утримання від спілкування із свідками. Крім того, підозрюваний вчинив ряд нових умисних злочинів, за які йому було оголошено підозри.

Зокрема, 12 квітня підозрюваному оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.ч.1, 2 ст. 185 та ст. 162 КК України (крадіжка, порушення недоторканості житла), а 17 квітня – за ч.1 ст. 309 та ч.1 ст. 317 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання   наркотичних засобів, організація або утримання місць для незаконного вживання та виробництва чи виготовлення наркотичних засобів).

Крім того, в ході відвідування житла підозрюваного, встановлено відсутність останнього за місцем проживання останнього.

Враховуючи повне ігнорування покладених на підозрюваного обов’язків, прокурор звернувся до суду з клопотанням про заміну запобіжного заходу на тримання під вартою без права внесення застави.

23 квітня 2019 року, за наполегливої позиції Первомайської місцевої прокуратури підозрюваному у викраденні людині змінено запобіжний захід з домашнього арешту на більш суворіший - тримання під вартою без права внесення застави.

Розслідування триває.

За інформацією Первомайської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1722