Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.04.2019

Правоохоронними органами Вознесенська завершено розслідування стосовно трьох членів злочинної групи, які займались незаконним збутом особливо небезпечного засобу – опію ацетильованого (ФОТО)

                             

Завдяки злагодженим діям Вознесенської місцевої прокуратури та  слідчих Вознесенського відділу поліції здійснено ефективне досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо злочинної організованої групи, члени якої упродовж тривалого періоду часу займалися незаконним збутом особливо небезпечного засобу – опію ацетильованого на території Вознесенського району.

Як встановлено в ході досудового розслідування, з березня 2017 по жовтень 2018 року, троє зловмисників – жителів м. Вознесенська та Вознесенського району, віком від 42 до 54 років, реалізуючи свій злочинний умисел на отримання незаконного прибутку у складі організованої групи, займались незаконним збутом особливо небезпечного засобу – опію ацетильованого на території Вознесенського району Миколаївської області.

Злочинна група була стійким об’єднанням, що виражалося в стабільності і згуртованості між собою членів групи, пов’язаних як спільною метою, так і довірчими стосунками, а також у високому рівні узгодженості дій усіх учасників, що діяли за єдиним планом і відповідно до визначених їм функцій.

Під час збуту чергової «дози» опію ацетильованого, зловмисників затримано у порядку ст. 208 КПК України. Раніше вказані особи вже притягувалися до кримінальної відповідальності, у тому числі і за вчинення аналогічних злочинів.

У ході проведення санкціонованих судом обшуків за місцем мешкання зловмисників виявлено 35 шприців з речовиною темно-коричневого кольору,  грошові кошти у розмірі близько 20 тис грн, здобутих у ході злочинної діяльності.

Ухвалами слідчого судді Вознесенського міськрайонного суду членам злочинної організованої групи обрано запобіжні заходи, у вигляді тримання під вартою.

Дії зловмисників кваліфіковано за ч.3 ст 307 КК України (незаконне придбання, зберігання, перевезення з метою збуту, а також незаконний збут особливо небезпечного наркотичного засобу, вчинений організованою групою).

Крім того, за результатами проведених обшуків у одного фігуранта виявлено та вилучено пістолет, у зв’язку з чим його дії додатково кваліфіковано за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.263 КК України (тобто придбання і зберіганні вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу).

За результатами досудового розслідування обвинувальний акт стосовно усіх фігурантів кримінального провадження направлено до Вознесенського міськрайонного суду для розгляду по суті.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1579