Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.04.2019

ПАМ’ЯТАЄМО: 33-річчя аварії на Чорнобильській атомній електростанції (ФОТО)

                            

26 квітня закарбувалося в пам’яті українців як «чорна» дата. Саме цього дня 1986 року на Чорнобильській атомній електростанції під час проектного випробування одного з турбогенераторів на четвертому енергоблоці стався вибух, який спровокував велику пожежу.

Аварія спричинила викид радіоактивних речовин в надзвичайно великій кількості — радіоактивна хмара накрила нашу рідну землю. Наслідки аварії, що стала найбільшою техногенною й гуманітарною катастрофою ХХ століття, відчув на собі мало не весь світ.

Унаслідок злочинних дій комуністичного режиму, який намагався приховати масштаби аварії, ми отримали тисячі загиблих, тисячі уражених радіацією, тисячі евакуйованих з власних домівок, з рідної землі, де століттями жили їхні предки — скалічені долі і душі: таким є обличчя Чорнобильської катастрофи.

На сьогодні у м. Миколаєві більше 2 тисяч людей мають статус постраждалих від чорнобильської аварії, з них майже півтисячі — діти.

Працівники прокуратури Миколаївщини разом із усією Україною у скорботі схиляються перед тими, хто загинув, рятуючи рідну землю і все людство від наслідків найбільшої в світовій історії техногенної катастрофи, вшанувавши пам'ять жертв катастрофи покладанням квітів до монументу «Скорботний янгол Чорнобиля».

Переконані, що український народ здатний вистояти перед будь-якими випробуваннями та труднощами. Пригадуються слова Великого Кобзаря, який кличе нас бути господарями своєї землі, дбати про свою родину, свою громаду, свою Україну, бо ми живемо на своїй Богом даній землі - «в своїй хаті своя й правда, і сила, і воля. Нема на світі України, немає другого Дніпра...».

 

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1961