Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.04.2019

Страсний тиждень для правоохоронців Миколаївщини виявився насиченим

                     

Завдяки скоординованій діяльності правоохоронців розкрито понад 160 кримінальних правопорушень, з яких 30 - тяжкі злочини. Найбільше злочинів розкрито за процесуального керівництва Миколаївської місцевої прокуратури № 2 – розкрито 60 кримінальних правопорушень, з яких 13 тяжкі.

Завершено розслідування у понад 130 кримінальних провадженнях, які з обвинувальними актами скеровані до судів. Судами області постановлено 42 обвинувальні вироки. На цьому напрямку результативно спрацювали процесуальні прокурори Вознесенської місцевої прокуратури та Первомайської місцевої прокуратури.

Не менш ефективну роботу проведено у сфері реалізації представницьких повноважень. Так, судами відкрито провадження у 7 справах за позовами прокурора на загальну суму 26,6 млн.грн., зокрема, 6 позовів у сфері земельних відносин на суму 26,3 млн.грн. відносно земель площею 478 га; 1 позов у бюджетній сфері на суму на суму 286 тис.грн.

✅Господарським судом Миколаївської області відкрито провадження у справі за позовом прокуратури області в інтересах держави в особі ГУ Держгеокадастру в області до одного з державних підприємств області та ТОВ про визнання недійсним на майбутнє договору підряду та зобов’язання останнього повернути у розпорядження держави земельні ділянки загальною площею 470 га вартістю 25,7 млн.грн.

✅Березанським районним судом відкрито провадження у справі за позовом Миколаївської місцевої прокуратури №1 в інтересах держави до Коблівської сільської ради та громадянина про визнання незаконними та скасування пунктів рішення, визнання недійсним свідоцтва про право власності на нерухоме майно, зобов’язання повернути земельну ділянку площею 0,1 га вартістю 300 тис.грн.

Веселинівським районним судом відкрито провадження у 4 справах за позовами Миколаївської місцевої прокуратури №1 в інтересах держави до ГУ Держгеокадастру в області та громадян про визнання незаконними та скасування наказів, скасування записів в Державному реєстрі речових прав, витребування у власність держави 4 земельних ділянок загальною площею 8 га вартістю 277 тис.грн.

✅Миколаївським окружним адміністративним судом відкрито провадження у справі за позовом Первомайської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Первомайського об’єднаного управління ПФУ Миколаївської області до Іноземного підприємства «Первомайський гранітно-щебеневий кар’єр» про відшкодування витрат по виплаті та доставці пенсій у сумі 286 тис.грн.

За вказаний період прокурорами взято участь у 34 судових засіданнях місцевих судів та Миколаївського апеляційного суду. Судами області задоволено один позов прокурора у сфері земельних відносин на 136 тис.грн.

Так, 22.04.2019 року рішенням господарського суду Миколаївської області задоволено позов Первомайської місцевої прокуратури  в інтересах Кавунівської сільської ради та стягнуто з ТОВ «Агрон» 136 тис.грн. заборгованості за фактичне використання земельної ділянки.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1571