Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.04.2019

У прокуратурі відбувся обмін думками щодо організації діяльності органів прокуратури у сфері запобігання та протидії корупції (ФОТО)

                         

У п’ятницю, 26 квітня 2019 року, у регіональній прокуратурі відбувся круглий стіл на тему: «Організація діяльності у сфері запобігання та протидії корупції», в якому взяли участь заступники керівників місцевих прокуратур та прокурори відповідальні за цей напрямок, представники управління захисту економіки в області та Миколаївського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Відкриваючи семінар, начальник управління представництва інтересів держави в суді регіональної прокуратури Дмитро Коробченко зазначив, що організація роботи органів прокуратури у сфері запобігання та протидії корупції віднесена до пріоритетного напряму діяльності відповідно до вимог чинного законодавства та з урахуванням положень галузевих наказів Генеральної прокуратури України. Із застосуванням наданих законами повноважень органи прокуратури зобов’язані забезпечувати невідворотність відповідальності за корупційні та пов’язані з корупцією правопорушення, поновлення порушених прав громадян та інтересів держави, відшкодування збитків, завданих такими діяннями, виявлення та усунення причин і умов, що сприяли їх вчиненню.

Так, спільними зусиллями правоохоронних органів області вдалося вжити дієвих заходів у сфері протидії правопорушенням, пов’язаним з корупцією. Зокрема, упродовж минулого року складено та скеровано до суду 287 протоколів про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією. Судами постановлено рішення у 239 справах, до відповідальності притягнуто 105 правопорушників. В цьому році за аналогічні правопорушення судами на 16 осіб накладено адміністративні штрафи на загальну суму понад 15 тис грн.

Із присутніми обговорені проблемні питання забезпечення участі прокурора у розгляді судом справ про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, причини закриття судами адміністративних справ, пов’язаних з корупцією, та шляхи вирішення проблемних питань.

Зі свого боку виступили представники Нацполіції, які розповіли присутнім про проблемні питання при виявленні, фіксації корупційних правопорушень.

Серед присутніх відбувся обмін думками із висвітлених питань.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1828