Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.05.2019

За активної позиції прокуратури з боржника стягнено 82 тис грн

                        

Господарським судом Миколаївської області в квітні 2017 року задоволено позов керівника Первомайської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Костянівської селищної ради до приватного підприємства про стягнення збитків, завданих використанням земельної ділянки площею 0,4 га без правовстановлюючих документів.

Прокуратурою встановлено та доведено в судовому порядку, що приватним підприємством після придбання у 2011 році нерухомого майна у селищі Костянтинівка умисно не вживались заходи до укладення договору оренди землі та, відповідно, не сплачувались кошти до бюджету.

На виконання вказаного рішення суду Арбузинським районним відділом державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Миколаївській області за заявою прокурора розпочато виконавче провадження.

В ході виконавчого провадження прокурором неодноразово вносились скарги на дії державних виконавців і клопотання про проведення виконавчих дій, завдяки чому, 18 квітня 2019 року, з приватного підприємства до бюджету Костянтинівської селищної ради стягнуто збитки в сумі  82 тис грн.

Загалом, з початку року прокурорами Первомайської місцевої прокуратури у земельній сфері пред’явлено позовів на загальну суму 8,4 млн грн.

За інформацією Первомайської місцевої прокуратури
кількість переглядів: 1774