Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.05.2019

Прокуратура через суд вимагає повернути державі землі державного лісового фонду вартістю 19,3 млн грн

                         

Прокуратура Миколаївщини, реалізуючи представницькі повноваження, продовжує послідовну наступальну роботу щодо виявлення порушень земельного законодавства при використанні земель державного лісового фонду.

Установлено, що державним підприємством «Володимирівське лісове господарство» замість заліснення земель та збільшення державного лісового фонду, під виглядом договорів про спільну діяльність фактично передано в оренду фермерському господарству та фізичній особі-підприємцю землі державного лісового фонду загальною площею 347 га грошовою оцінкою 19,3 млн. грн. для ведення товарного сільгоспвиробництва.

При цьому органом, уповноваженим на передачу у користування земель лісогосподарського призначення є Кабінет Міністрів України, котрим згода на їх передачу не надавалась.

З метою усунення зазначених порушень, прокуратурою Миколаївської області до господарського суду області пред’явлено дві позовні зави в інтересах держави в особі Кабінету Міністрів України про визнання недійсними зазначених договорів та зобов’язання суб’єктів господарювання повернути ці землі у розпорядження держави. Принципову позицію регіональної прокуратури підтримала і Генеральна прокуратура України.

Загалом, з початку року завдяки наполегливості органів прокуратури області повернуто та попереджено незаконне надання земель загальною площею понад 1 тис га вартістю понад 30 млн грн.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1676