Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.05.2019

Небайдужість підлітків стала результатом оперативного розкриття пограбування

                       

У п’ятницю, 3 травня 2019 року, слідчий суддя задовольнив погоджене з процесуальним керівником Вознесенської місцевої прокуратури, клопотання слідчого щодо обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою строком на 60 днів 29-річному жителю Новоодеського району, який підозрюється у грабіжі.  

Слідством встановлено, що 2 травня поточного року, у вечірній час, раніше неодноразово судимий чоловік, в тому числі за вчинення крадіжок, перебуваючи в центрі міста Вознесенськ, користуючись своєю фізичною перевагою та відсутністю навкруги сторонніх осіб, які б могли завадити його злочинним намірам, шляхом застосування насильства, вирвав з рук 61річної жінки мобільний телефон. В свою чергу потерпіла почала кликати на допомогу. На її прохання відкликалась група підлітків – 6 учнів 8 та 9 класів загальноосвітніх шкіл № 2, № 3 та № 10 м. Вознесенська, які почали переслідувати правопорушника, затримали його та викликали працівників поліції.    

Зловмиснику, на підставі зібраних доказів, оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 186 КК України – грабіж, тобто відкрите викрадення чужого майна, поєднаний насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, вчинений повторно.

Наразі викрадений мобільний телефон повернувся до своєї законної власниці.

Розслідування триває.

Висловлюємо вдячність хлопцям, котрі продемонстрували приклад небайдужості, та допомогли правоохоронцям розкрити тяжкий злочин.

За інформацією Вознесенської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1711