Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.05.2019

Прокуратура продовжує виявляти факти незаконної передачі земель, наданих навчальним закладам

                       

Первомайською місцевою прокуратурою, за результатами опрацювання стану законності при використанні земельних ділянок сільськогосподарського призначення, переданих у користування навчальним закладам Первомайського району, встановлено факт безпідставного використання земельної ділянки площею 7 га вартістю близько 200 тис грн.

Так, ще у 2012 році між Первомайською районною державною адміністрацією та Чаусівським навчально-виховним комплексом №1 укладено договір оренди зазначеної земельної ділянки із земель державної власності сільськогосподарського призначення для дослідних та навчальних цілей.

Проте, орендарем, в порушення умов вказаного договору та вимог земельного законодавства, орендовані землі надані у користування фермерському господарству на підставі договору про сумісне використання землі,  який за своїм змістом є договором суборенди землі.

Передача земель в суборенду відбулась без дотримання умов договору оренди землі, із фактичною зміною цільового призначення на ведення товарного сільськогосподарського виробництва, що є порушенням вимог ст. 8 Закону України «Про оренду землі».

З метою усунення порушень місцевою прокуратурою до господарського суду Миколаївської області  подано позовну заяву про визнання недійсним договору про сумісне використання землі, укладеного між школою та фермерським господарством, а також повернення її навчальному закладу.   

Упродовж поточного року органами прокуратури області на захист інтересів держави у сфері охорони дитинства пред’явлено 9 позов на  4,2 млн. грн., судами задоволено 1 позов на 161 тис. грн., добровільно відшкодовано за закритими справами 225 тис. грн.

За інформацією Первомайської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1548