Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.05.2019

Органами прокуратури області вжито заходи представницького характеру до повернення державі земель сільськогосподарського призначення

                                  

Органи прокуратури Миколаївщини продовжують послідовну роботу щодо поновлення інтересів держави у сфері використання земель сільськогосподарського призначення.

Відповідно до вимог законодавства передача земельних ділянок безоплатно у власність громадян проводиться один раз по кожному виду використання.

Зокрема, Сінгурівським відділом Баштанської місцевої прокуратури виявлено  факт повторного використання фізичною особою права на отримання у приватну власність земельної ділянки площею 2 га для ведення особистого селянського господарства в межах території Любомирівської сільської ради Снігурівського району.

Установлено, що громадянин вже отримував у приватну власність земельну ділянку площею 2 га для ведення особистого селянського господарства в межах території Підлісненської сільської ради Олександрівського району Кіровоградської області та використав своє право на безоплатне отримання у власність земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства.

Однак, з метою приховання даного факту громадянин продав вказану земельну ділянку на користь іншої особи.

Реагуючи на зазначені порушення, місцева прокуратура звернулась до Снігурівського районного суду з позовом про визнання незаконними наказів Головного управління Держгеокадарсту в області, скасування запису в Державному реєстрі речових прав та витребування земельної  ділянки.

Наразі судом відкрито провадження по справі. 

Слід зазначити, що слідчим відділом Снігурівського відділу поліції  розслідується кримінальне провадження за фактом шахрайських дій громадянина по заволодінню зазначеною ділянкою (ч. 1 ст. 190 КК України).

Загалом упродовж 2018-2019 років органами прокуратури області  пред’явлено 32 аналогічних позовів щодо повернення державі земель загальною площею 60 га вартістю більше 2 млн.грн.

Робота щодо виявлення аналогічних фактів на території області триває.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1914