Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.05.2019

Депутата районної ради оштрафовано за правопорушення, пов’язане з корупцією

                                     

Прокуратурою продовжується робота щодо притягнення до відповідальності осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за порушення вимог фінансового контролю.

Так, Доманівським відділом Вознесенської місцевої прокуратури забезпечено участь у розгляді судом протоколу про вчинення адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, передбаченого ч.1 ст.172-6 КУпАП, стосовно депутата Доманівської районної ради.

Так, депутат, будучи суб’єктом декларування, в порушення вимог ст. 45 Закону України «Про запобігання корупції» декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2017 рік, подав лише у 2019 році.

Під час судового розгляду доведено, що зазначена особа мала реальну можливість подати своєчасно декларацію та поважних причин, які б могли вплинути на її подачу з порушенням термінів не виявлено.

За результатами розгляду зазначеного протоколу судом особу визнано винною та накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 850 грн.

Загалом, упродовж поточного року до адміністративної відповідальності за вчинення правопорушень, пов’язаних з корупцією, притягнуто 6 депутатів місцевих рад.

За інформацією Вознесенської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1659