Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.05.2019

На Миколаївщині правоохоронці затримали двох рецидивістів, які з магазинів викрадали термінали іBox (ФОТО)

                      

У суботу, 11 травня 2019 року, завдяки злагодженим та скоординованим діям прокуратури Миколаївської області та управління карного розшуку Головного управління Нацполіції в області затримано двох раніше судимих чоловіків, які обґрунтовано підозрюються у ряді крадіжок терміналів iBox з магазинів.  

Так, близько 02.00 годині ночі, зловмисники, 21 та 26 років, зламали двері магазину у с. Олександрівка Вознесенського району, вирвали термінал та намагалися його винести з магазину, коли випадково їх побачили перехожі. Розуміючи, що викриті, злочинці кинули термінал,  вскочили в автомобіль Opel з номерами європейської реєстрації та рушили, збивши з ніг одного з поліцейських. Після півгодинного переслідування зловмисники були затримані оперативниками.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У ході розслідування з’ясовано, що саме таким чином зловмисники цієї ж ночі викрали термінал в с. Костянтинівка Арбузинського району.

При обшуку їх автомобіля виявлено та вилучено знаряддя для зламу дверей: металеві прути, ломи, кувалди тощо. 

Вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру за ч. 3 ст. 185,  ч. 2 ст. 15 ч. 3 ст. 185 та ч. 2 ст. 345 КК України (крадіжка, замах на вчинення крадіжки, поєднаної з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому, спричинення тілесних ушкоджень працівнику правоохоронного органу) та обрання стосовно підозрюваних запобіжного заходу.

Досудове розслідування триває, встановлюється причетність зловмисників до інших аналогічних злочинів.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 2162