Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.05.2019

Завдяки прокуратурі громаді Миколаєва повернуто земельну ділянку біля зоопарку вартістю 1,6 млн грн (ФОТО)

                    

З метою захисту інтересів держави та громади органи прокуратури Миколаївської області реагують заходами представницького характеру на факти незаконного використання земель всупереч вимогам  діючого законодавства.

Зокрема, прокуратура області в інтересах держави в особі Миколаївської міської ради пред’явила до суду позов про повернення комунальним підприємством м. Миколаєва земельної ділянки площею майже 3 тис кв м вартістю 1,6 млн. грн., розташованої по пр. Богоявленському, поблизу міського зоопарку.

Підставою для прокурорського втручання став установлений факт незаконного користування підприємством упродовж майже п’яти років зазначеної земельної ділянки для комерційних цілей – під розміщення майданчику з продажу автомобілів. 

У свою чергу Миколаївська міська рада не вживала заходи до припинення безпідставного користування земельною ділянкою та наповнення бюджету за незаконне користування.

Реагуючи на порушення, прокуратура звернулась з відповідним позовом до  Господарського суду Миколаївської області. 

Під час розгляду справи відповідачем добровільно повернуто земельну ділянку у комунальну власність м. Миколаєва. Провадження у справі закрито.

Відтак, завдяки прокуратурі облаштовано безкоштовну автостоянку для відвідувачів зоопарку.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1677