Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.05.2019

Підприємцю повідомлено про підозру у незаконному видобутку піску, що спричинило шкоду інтересам держави на понад 23 млн грн (ФОТО)

                              

У п’ятницю, 17 травня 2019 року, з урахуванням зібраних у кримінальному провадженні доказів, під процесуальним керівництвом прокуратури Миколаївської області слідчими відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління Головного управління Нацполіції в області керівнику одного з приватних підприємств м. Миколаєва повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364-1, ч.2 ст. 240 та ст.254 КК України (зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права неалежно від організаційно-правової форми, що спричинило тяжкі наслідки, незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення, безгосподарське використання земель).

Досудовим розслідуванням встановлено, що підприємець самовільно зайняв земельні ділянки загальною площею 8 га, розташовані в межах Кир’яківської сільської ради Миколаївського району, які належать державі та фізичним особам, Не змінивши їх цільове призначення, зняв родючий шар грунту без спеціального дозволу та здійснив видобуток надр – 315 тис тон піску, спричинивши збитки державі у розмірі понад 23 млн грн.

Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу стосовно підозрюваного.

Досудове розслідування триває.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1764