Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.05.2019

Ще двох депутатів Братської районної ради оштрафовано за порушення вимог фінансового контролю

                               

17 травня 2019 року прокурором Новобузького відділу Баштанської місцевої прокуратури забезпечено участь у розгляді судом протоколів про вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних із корупцією, передбачених  ч. 1 ст. 172-6 КУпАП, стосовно двох депутатів Братської районної ради.

Так, посадовці, будучи суб’єктами декларування, в порушення вимог ст.45 Закону України «Про запобігання корупції», своєчасно не подали декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2017 рік.

За результатами розгляду зазначених протоколів судом підтримано позицію прокурора, осіб визнано винними та накладено адміністративні стягнення у вигляді штрафу в сумі 850 грн. кожному. Загалом, упродовж року до відповідальності притягнуто 15 осіб.

Слід зазначити, що упродовж останнього місяця за аналогічні порушення до адміністративної відповідальності притягнуто трьох депутатів цієї ради.

Нагадуємо, що, відповідно до статті 45 Закону України «Про запобігання корупції», особи, зазначені у пункті 1, підпунктах "а" і "в" пункту 2, пункті 5 частини першої статті 3 цього Закону, зобов’язані щорічно до 1 квітня подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік за формою, що визначається Національним агентством з питань запобігання корупції.

За інформацією Баштанської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1697