Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.05.2019

Прокуратура у судовому порядку вимагає повернути навчальному закладу землю вартістю 5 млн грн

                                       

Миколаївською місцевою прокуратурою №2, за результатами опрацювання стану законності при використанні земельних ділянок сільськогосподарського призначення, переданих у користування навчальним закладам Вітовського району, встановлено факт порушення земельного законодавства щодо використання двох земельних ділянок площею 216,6 га вартістю 5 млн грн.

Так, ще у 2011 році Пересадівській загальноосвітній школі надано у постійне користування зазначені ділянки ріллі із земель запасу для ведення підсобного сільського господарства. У подальшому між школою та товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір про сумісну діяльність, який за своїм змістом є договором оренди землі.

Вищевказане дає можливість дійти висновку, що сторони спірного правочину під час його укладання мали намір приховати правовідносини оренди землі, оскільки його умовами передбачено фактичну передачу права користування земельною ділянкою на платній основі для здійснення відповідачем підприємницької діяльності (виробництва сільськогосподарської продукції).

З метою усунення порушень, місцева прокуратура до господарського суду Миколаївської області  звернулась з позовом про визнання недійсним договору про сумісне використання землі, а також повернення її навчальному закладу.

Наразі судом відкрито провадження у справі.

Загалом, упродовж поточного року органами прокуратури області на захист інтересів держави у сфері охорони дитинства пред’явлено  позови на  загальну суму 9,4 млн. грн., судами задоволено 2 позови на майже 200 тис. грн., добровільно відшкодовано за закритими справами 225 тис. грн.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області 

кількість переглядів: 1690