Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.05.2019

Працівники прокуратури беруть участь у міжнародній конференції (ФОТО)

                       

Досвід працівників прокуратури Миколаївщини вкотре виявився цікавим та позитивним для європейських експертів, які неодноразово запрошують працівників прокуратури до активної участі у міжнародних заходах.

Так, 20 та 21 травня в м. Києві проходить Міжнародна конференція за темами: "Інституційна реформа прокуратури» та «Зміцнення спроможності прокуратури». Захід організований Консультативною місією Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки України.

 

 

 

 

 

 

 

У конференції взяли участь Голова місії КМЄС в Україні Кястутіс Ланчінскас, заступник Генерального прокурора Анжела Стріжевська, суддя Касаційного кримінального суду у складі Верховного суду України Світлана Яковлєва, ректор Національної академії прокуратури України Михайло Лошицький, представники Національної поліції України, Державної служби моніторингу України.

За запрошенням заступника Генерального прокурора Є. Єніна,  прокурор Миколаївської області Тарас Дунас доручив прокурору відділу організаційного та правового забезпечення регіональної прокуратури Олені Максимовій, прокурору з міжнародно-правових доручень регіональної прокуратури Євгенії Зінченко та керівнику Вознесенської місцевої прокуратури Віталію Шевченка взяти участь у конференції.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У перший день конференції серед основних тез - обговорення викликів щодо співпраці слідчого, прокурора та слідчого судді під час розслідування кримінальних проваджень та шляхів практичного вирішення проблем.

Керівник Вознесенської місцевої прокуратури В. Шевченко, який виступив одним із спікерів, поділився позитивним досвідом щодо призначення експертиз на стадії досудового розслідування  та висвітлив проблемні питання  на цьому етапі.

Детально висвітлено міжнародний досвід міжвідомчої співпраці в розслідуванні кримінальних справ на прикладі правоохоронних органів Швеції.

Міжнародний захід триває.

 

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1715