Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.05.2019

До відповідальності притягнуто колишню поліцейську за порушення вимог фінансового контролю

                        

Протидія порушенням фінансового контролю залишається одним з пріоритетних напрямків діяльності спеціально уповноважених суб’єктів у сфері протидії корупції  і у поточному році.

Так, за принципової позиції Первомайської місцевої прокуратури колишнього працівника Первомайського відділу поліції ГУНП в Миколаївській області визнано винуватою у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією.

Так, вказана особа, звільняючись у 2018 році з посади оперуповноваженого сектору кримінальної поліції Первомайського відділу поліції без поважних причин несвоєчасно подала декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, чим порушила вимоги ч. 2 ст. 45 Закону України «Про запобігання корупції».

Постановою Первомайського міськрайонного суду від 15.05.2019 вказану особу визнано винуватою у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 172-6 КУпАП (несвоєчасне подання без поважних причин декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування) та піддано адміністративному стягненню у виді штрафу в розмірі п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Загалом, вже у поточному році правоохоронними органами Миколаївщини до суду скеровано 75 протоколів про адміністративні правопорушення, пов’язані  з корупцією, з розглянутих до відповідальності притягнуто 17 осіб.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1589