Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.05.2019

Прокуратура вимагає стягнення з браконьєрів суми збитків, спричинених рибному господарству України

                            

Баштанською місцевою прокуратурою спрямовано до суду позовну заяву  в інтересах держави в особі Управління Державного агентства рибного господарства у Миколаївській області до двох жителів Березнегуватського району, які спричинили державі шкоду внаслідок незаконного добування водних біоресурсів.

 Установлено, що у вересні 2018 року зловмисники незаконно видобули з Софіївського водосховища, що перебуває в межах природо-заповідного фонду України на території Софіївської сільської ради Новобузького району, велику кількість живих водних біоресурсів, а саме: 33 одиниць  риби «щука», 18 одиниць риби «краснопірка»,  74 одиниць риби «тарань», 19 одиниць риби «лящ»,  10 одиниць риби «судак»,  46 одиниць раків. Браконьєри були затримані «на гарячому» співробітниками Управління державного агентства рибного господарства в Миколаївській області «Миколаївський рибоохоронний патруль».

Своїми протиправними діями браконьєри завдали рибному господарству України збитки на суму майже 30 тис грн.

Вироком Новобузького районного суду від 20.12.2018 зловмисників визнано винними у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 249 КК України (незаконне зайняття рибним промислом), та призначено покарання у виді 1 року обмеження волі. На підставі ст.75 КК України останніх звільнено від відбування покарання з випробуванням терміном 1 рік.

Оскільки матеріальні збитки, завдані рибному господарству, засудженими до теперішнього часу не відшкодовано, прокуратура звернулась до суду з відповідною позовною заявою.

Наразі судом відкрито провадження у вказаній цивільній справі.

Нагадаємо, що у жовтні минулого року правоохоронцями затримана група людей, яка незаконно займалась рибним промислом на території Очаківського району.  Досудове розслідування завершено та наразі триває судовий розгляд справи. 

За інформацією Баштанської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1627