Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.05.2019

Прокуратура вимагає у судовому порядку звільнити самовільно зайняту земельну ділянку скверу «Зелений» у Миколаєві

                                     

Органи прокуратури Миколаївської області принципово реагують на незаконне використання земель на території міста Миколаєва.

Так, рішенням Миколаївської міської ради затверджено перелік об’єктів зеленого господарства, віднесених до територій рекреаційного призначення, до яких включено сквер «Зелений» по вул. Космонавтів у місті Миколаєві.

Прокуратурою області із залученням спеціалістів відділу контролю за використанням та охороною земель Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області встановлено факт самовільного зайняття підприємцем частини території зазначеного скверу площею 1500 кв м під розміщення комерційних об’єктів - літнього майданчика та альтанок.

Реагуючи на порушення, Головним управлінням Держгеокадастру у Миколаївській області вказану особу притягнуто до адміністративної відповідальності з вимогою сплатити до бюджету шкоду у сумі 54 тис. грн. та звільнити у місячний строк самовільно зайняту земельну ділянку вартістю 500 тис грн.

Незважаючи на це, підприємець продовжив незаконно використовувати земельну ділянку, що підтверджено відповідними актами обстеження та інформацією міської ради.

Вказане стало підставою для пред’явлення прокуратурою області до господарського суду Миколаївської області позову про повернення самовільно зайнятої земельної ділянки та стягнення шкоди.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1669