Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.12.2023

Керівник обласної прокуратури відвідав Миколаївський слідчий ізолятор (ФОТО)

                             

У понеділок, 25 грудня, керівник Миколаївської обласної прокуратури Дмитро Казак відвідав державну установу «Миколаївський слідчий ізолятор», в якій утримуються взяті під варту та засуджені особи. Разом з керівником прокуратури установу відвідав його перший заступник Денис Фальченко та начальник профільного відділу обласної прокуратури Анатолій Жмура.

Метою візиту була перевірка стану функціонування установи в період воєнного стану, недопущення погіршення умов тримання затриманих та засуджених осіб, фактів катувань, інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність, видів поводження і покарання.

 

 

 

 

 

 

Під час зустрічі з керівництвом установи обговорено низку важливих питань. Насамперед, щодо суворого додержання конституційних прав засуджених та ув’язнених, а також вимог Женевської конвенції про поводження з військовополоненими. Окреслено проблемні питання та можливі шляхи їх вирішення.

Також, у супроводі керівництва установи попереднього ув’язнення здійснено обхід території, зокрема, режимних корпусів, у тому числі дільниці для тримання військовополонених, слідчих кабінетів, побутових приміщень.

Окрім того, проведено прийом в’язнів, під час якого надано змістовні відповіді на поставлені питання.

 

 

 

кількість переглядів: 438