Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.02.2024

Шахрайським шляхом заволодів понад 17 га землі – до суду скеровано обвинувальний акт стосовно мешканця Миколаєва

                                      

Миколаївською окружною прокуратурою  затверджено та скеровано до суду  обвинувальний акт стосовно 65-ти річного мешканця м. Миколаєва за фактами заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене у великих розмірах, та використання підробленого документу ( ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 358 КК України).

За даними слідства, обвинувачений, попередньо отримавши завідомо підроблені державні акти на право приватної власності на земельні ділянки  сільськогосподарського призначення площею понад 17 га в межах Первомайської селищною ради Миколаївського району, розробив технічну документацію із землеустрою та достовірно знаючи, що йому земельні ділянки у власність не надавалися, звернувся до державного реєстратора з метою реєстрації права власності на зазначені  ділянки.

Після реєстрації права власності на земельні ділянки він почав їх незаконно обробляти, спричинивши збитки територіальній громаді у розмірі понад 400 тис грн.

В ході досудового розслідування слідчим суддею накладено арешт на всі земельні ділянки..

Досудове розслідування здійснювалось СВ ВП №5 Миколаївського РУП ГУ ГП в області.  

За вказане кримінальне правопорушення законодавством передбачене покарання у виді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 247