Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.02.2024

На Миколаївщині затримано посадовця Укртрансбезпеки, який одержував неправомірну вигоду від перевізників (ФОТО)

                                

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури затримано та повідомлено про підозру виконувачу обов’язків  начальника одного з відділів  Управління Укртрансбезпеки в Миколаївській області в одержанні неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, посадовець, являючись особою, яка займає відповідальне становище,  налагодив корупційну схему з одержання неправомірної вигоди за невжиття заходів щодо виявлення й фіксації порушень вимог чинного законодавства, не притягнення до адміністративної відповідальності та нестворення штучних перешкод у здійсненні господарської діяльності перевізниками.

Його затримали після одержання чергової неправомірної вигоди у розмірі 4 тис грн у порядку ст. 208 КПК України.

Під час проведення обшуку в автомобілі посадовця вилучено біля 50 тис грн, які за даними слідства він міг отримати від перевізників.

За клопотанням сторони обвинувачення затриманому судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 242 240 грн.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснюють - слідчі ТУ ДБР у Миколаєві, оперативний супровід - УСР в Миколаївській області ДСР НП України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 170