Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.02.2024

Прокуратура забезпечила реальне виконання рішення суду про зобов’язання повернути земельну ділянку площею майже 102 га з частиною Благодатненського водосховища

                      

Первомайською окружною прокуратурою забезпечено реальне виконання рішення суду, яким зобов’язано фізичну особу-підприємця повернути територіальній громаді в особі Благодатненської сільської ради земельну ділянку водного фонду загальною площею майже 102 га з розташованим на ній водним об`єктом - частиною Благодатненського водосховища.

Як повідомлялось раніше, окружною прокуратурою в ході вивчення стану додержання вимог земельного законодавства на території Первомайського району встановлено, що у 2006 році між Арбузинською райдержадміністрацією та фізичною особою – підприємцем укладено договір оренди зазначеної земельної ділянки з розташованим на ній водним об’єктом площею понад 68 га в межах Благодатненської сільської ради Арбузинського району Миколаївської області (на даний час – Первомайський район).

Однак, після закінчення строку дії такого договору, підприємець земельну ділянку не повернув та продовжив здійснення підприємницької діяльності з вилову риби.

Реагуючи на порушення, окружна прокуратура звернулася до суду з відповідним позовом, який був задоволений у повному обсязі.

У лютому 2024 року рішення суду виконано в повному обсязі шляхом повернення вказаної земельної ділянки територіальній громаді Благодатненської сільської ради та припинення права оренди.
 

 

кількість переглядів: 200