Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.03.2024

5 тисяч доларів США неіснуючого боргу - на Миколаївщині затримано місцевого мешканця за підозрою у вимаганні

                                 

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури затримано та повідомлено про підозру 31-річному раніше судимому мешканцю смт Березанка Миколаївського району у вимаганні чужого майна з погрозою вбивства потерпілого, вчиненого в умовах воєнного стану (ч.4 ст.189 КК України).    

Слідством встановлено, що підозрюваний упродовж тривалого часу вимагав 5 тисяч доларів США у 36-річного місцевого підприємця за несплату неіснуючого боргу. Зловмисник погрожував потерпілому вбивством та заподіянням тілесних ушкоджень, якщо той не поверне «борг».   

Зловмисника затримано після того, як потерпілий перерахував на картковий рахунок, який він йому надав, частину суми у розмірі 12 000 гривень.  

За клопотанням сторони обвинувачення судом зловмиснику обрано запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави.  

За скоєне йому загрожує до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснює СУ ГУНП в Миколаївській області, оперативний супровід - Управління стратегічних розслідувань в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 129