Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.03.2024

Зловживання службовим становищем, яке завдало шкоди бюджету на суму понад 170 тис грн, - на Первомайщині судитимуть начальника відділу освіти

                                      

Прокурором Кривоозерського відділу Первомайської окружної прокуратури затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно начальниці відділу освіти Кривоозерської селищної територіальної громади Первомайського району за фактом зловживання службовим становищем, яке завдало істотної шкоди охоронюваним законом державним інтересам ( ч. 1 ст. 364 КК України).

За даними слідства, обвинувачена, в порушення вимог Закону України «Про публічні закупівлі», внаслідок безпідставної зміни істотних умов договору в частині підвищення ціни за вугілля для опалення шкіл громади, у вересні 2022 року необґрунтовано перерахувала товариству понад 170 тис грн бюджетних коштів.

У ході здійснення досудового розслідування, за клопотанням сторони обвинувачення судом  її було відсторонено від займаної посади.

Досудове розслідування здійснювалося ВП №3 Первомайського РВП ГУНП в Миколаївській області.

За вказане кримінальне правопорушення законодавством передбачене покарання у виді позбавлення волі на строк до 3 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, із штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 143