Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.03.2024

Прокуратура вимагає зобов’язати сільську раду зареєструвати право власності на нерухоме майно вартістю понад 32 млн грн

                                 

Миколаївською окружною прокуратурою установлено, що в межах Веснянської сільської територіальної громади розташована нежитлова будівля площею близько 1300 кв м, в підвальне приміщення якої вбудована захисна споруда цивільного захисту – протирадіаційне укриття, що здатне розмістити 350 осіб.

При цьому, використання вказаного нерухомого майна здійснюється органом місцевого самоврядування із порушенням вимог чинного законодавства – без державної реєстрації права власності.

Об’єкти нерухомості перебувають у власності територіальної громади ще з 2021 року. Втім, упродовж 3 років рада не здійснила жодних дій щодо оформлення та державної реєстрації права власності на ці об’єкти.

Зазначена бездіяльність чиновників створює передумови для зловживань у розпорядженні майном та ризики безпідставного вибуття його із власності територіальної громади.

Щоб запобігти можливому відчуженню чи іншим протиправним діям з нерухомістю, Миколаївська окружна прокуратура звернулася до суду. Наразі судом відкрито провадження у справі.

 

кількість переглядів: 107