Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.03.2024

Прокуратура звернулась з позовом про скасування рішення про затвердження містобудівної документації одного з населених пунктів Миколаївського району

                                 

Установлено, що рішенням однієї з сільських рад району у 2017 році затверджено генеральний план села разом із планом зонування території та детальними планами території, якими передбачено будівництво морського порту та ряду промислових підприємств, зокрема сміттєпереробного заводу на узбережжі лиману; забудову охоронюваної законом 100-метрової зони вздовж берегової лінії Чорного моря та Березанського лиману; мережі автомобільних доріг на шість смуг руху, очисних споруд, тощо.

Зазначене  рішення прийнято всупереч вимогам містобудівного, земельного та водного законодавства, без урахування державних та громадських інтересів, проведення державної екологічної та санітарної експертиз та отримання погоджень контролюючих органів.

Фактично сільська рада своїм рішенням змінила стратегію розвитку населеного пункту з урахуванням приватних інтересів обмеженого кола осіб.  Вказане створює передумови для можливих зловживань щодо розпорядження земельними ділянками та їх функціональним призначенням, виникнення ризиків для нормального функціонування села і може призвести до негативного впливу на життєвий простір мешканців громади та навколишнє природнє середовище.

Ураховуючи наведене, Миколаївською окружною прокуратурою подано до суду позов про визнання протиправним та нечинним  зазначеного рішення сільської ради. Наразі судом відкрито провадження у справі.

 

кількість переглядів: 123