Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.03.2024

Незаконна порубка лісу на понад 1 млн грн – викрито організовану групу (ФОТО)

                              

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури повідомлено про підозру трьом учасникам організованої групи за фактами незаконної порубки лісу (ч.3 ст.28 ч.2, ч.4 ст.246 КК України).

Викрили злочинну діяльність угруповання за сприяння керівництва ГУ Нацполіції в Миколаївській області.

За даними слідства, працівник поліції організував незаконну рубку дерев на території Миколаївського району. До злочинної діяльності він залучив двох своїх знайомих.

Упродовж січня-березня 2024 року підозрювані здійснювали несанкціоновані порубки та перевезення деревини різних порід. Зрубану деревину вони планували в подальшому реалізувати.

Наразі встановлено 5 епізодів їх злочинної діяльності. Державі завдано понад 1 млн грн збитків.

У ході проведення обшуків за місцем зберігання незаконно зрублених дерев, у транспортних засобах, в яких члени організованої групи перевозили незаконно зрублену деревину, та за місцем їх проживання виявлено та вилучено 4 мобільних телефонів, 2 бензопили, понад 1000 колод деревини, 2 транспортні засоби.

Слідчі дії тривають. Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів, а також з накладення арешту на їх майно, яке підозрювані використовували як знаряддя вчинення злочину, з метою забезпечення спеціальної конфіскації.

Досудове розслідування здійснюється слідчими ТУ ДБР, розташованого у м. Миколаєві, оперативний супровід – Миколаївське управління ДВБ НПУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 194