Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.03.2024

Незаконний вилов риби в акваторії річки Інгул – засуджено мешканця села Мішково – Погорілове (ФОТО)

                                 

За публічного обвинувачення прокурорів Миколаївської окружної прокуратури 43-річного мешканця села Мішково - Погорілове визнано винним у незаконному зайнятті рибним промислом, яким заподіяно істотну шкоду  (ч. 1 ст. 249 КК України).

Прокурори в суді довели, що обвинувачений у вересні 2023 року за допомогою трьох ліскових сіток видобув із річки Інгул, поблизу с. Мішково - Погорілове, рибу видів карась сріблястий, судак звичайний, окунь та плоскирка, спричинивши збитки в розмірі понад 120 тис грн.

У судовому засіданні обвинувачений беззаперечно визнав свою вину у вчиненні інкримінованого кримінального правопорушення.

Жовтневим районним судом Миколаївської області його визнано винним та призначено покарання у виді 2 років обмеження волі, в порядку спеціальної конфіскації конфісковано у власність держави заборонені знаряддя лову та водні біоресурси.

Також, задоволено цивільний позов прокурора про відшкодування шкоди, заподіяної навколишньому природному середовищу внаслідок незаконного вилову водних біоресурсів, на суму понад 120 тис грн.

Досудове розслідування здійснювалось дізнавачами ВП №4 Миколаївського РУП ГУНП в Миколаївській області.

Вирок не набрав законної сили.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).

 


 

кількість переглядів: 100