Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.04.2024

Незаконна порубка дерев на понад 1 млн грн - підозрюється група осіб (ФОТО)

                           

За процесуального керівництва Вознесенської окружної прокуратури повідомлено про підозру групі осіб у незаконній порубці дерев, що спричинила тяжкі наслідки для довкілля (ч. 2, ч. 4 ст. 246 КК України).

За даними слідства, троє мешканців Вознесенського району, віком 21, 22 та 38 років, один з яких раніше судимий, попри відсутність будь-яких дозвільних документів, у період з грудня 2023 року по березень 2024 року здійснювали незаконну порубку дерев у лісосмугах Вознесенського району.

Зрубані дерева транспортувались на автомобілі до місця зберігання – орендованої бази у м. Вознесенськ, з метою подальшого продажу місцевим жителям.

За попередніми висновками Державної екологічної інспекції, в результаті незаконних рубок дерев, які є предметом розслідування у кримінальному провадженні, завдано збитків екології на понад 1 млн грн.

 

 

 

 

 

 

31 березня 2024 року зловмисників затримано під час чергової порубки дерев в одній з лісосмуг Братської ОТГ Вознесенського району.

На місці події та під час проведення обшуку за місцем зберігання деревини правоохоронці вилучили бензопили та додаткове обладнання до них, фрагменти деревини, готової для продажу та транспортний засіб.

Одному із фігурантів судом обрано запобіжний захід – тримання під вартою із можливістю внесення застави у розмірі 242 248 грн, іншим двом – домашній арешт.

Досудове розслідування здійснюється слідчими СВ Вознесенського РУП ГУНП в Миколаївській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 125