Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.04.2024

Прокуратура через суд вимагає повернути державі оздоровчий комплекс на узбережжі Чорного моря площею понад 12 тис кв м

                             

Миколаївською окружною прокуратурою встановлено можливий факт протиправного набуття одним з обласних товариств по туризму у 2001 році права власності на об’єкт нерухомого майна – оздоровчий комплекс санаторного типу у місті Очаків площею 12,5 тис кв м.

У подальшому комплекс було відчужено на користь іншої юридичної особи, яка мала усвідомлювати ризики набуття такого майна у приватну власність та наслідки недобросовісності своїх дій.

Реагуючи на вказані порушення, окружна прокуратура звернулася з позовом до господарського суду Миколаївської області про витребування оздоровчого комплексу у власність держави в особі Фонду державного майна України, яким самостійно заходи щодо повернення майна державі  упродовж тривалого часу не вживались.

Наразі судом відкрито провадження у справі.

Довідково: збереження об’єктів державного майна є одним із пріоритетних завдань та обов’язків органів державної влади та становить значний суспільний інтерес, оскільки це є важливим напрямом політики держави, де участь держави є найбільшою, а відповідальність – найвищою.

Законодавчими актами беззаперечно встановлюється, що будь-яке майно, яке станом на 24.08.1991 було передано профспілковим організаціям, належало до державної власності та могло передаватися іншим особам виключно у відання.

Вимоги законодавства з цього питання були та залишаються доступними, чіткими і зрозумілими, а наслідки їхньої дії - передбачуваними для всіх  суб’єктів влади, місцевого самоврядування та господарювання, які вважали за можливе визнавати право власності на таке майно за профспілковими організаціями або придбати його в обхід передбаченої законом процедури.
 

 

кількість переглядів: 133