Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.04.2024

На Миколаївщині ліквідовано канал нелегального продажу зброї (ФОТО)

                              

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру двом мешканцям Вознесенського району у придбанні, зберіганні та збуті бойових припасів та вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу (ч.1 ст.263 КК України).

За даними слідства, чоловіки, віком 34 та 56 років, «спеціалізувалися» на незаконному виготовленні, зберіганні та збуті незареєстрованої вогнепальної зброї та боєприпасів. Підпільні майстерні вони облаштували за місцем свого мешкання.  

Своїх клієнтів підозрювані підшукували через сайт, якій спеціалізується на продажі зброї й боєприпасів через аукціон, і поштою переправляли товар замовникам по всій території України.

Під час обшуків за місцями мешкання фігурантів вилучено понад 1000 патронів різних калібрів; приладдя для виготовлення патронів, зокрема, два станки для спорядження нарізних набоїв, прес для завалювання гільз, а також складові частини для виготовлення патронів (капсулі, гільзи, кулі, порох), електронні ваги (для зважування пороху), автомат АК-74, гранату Ф-1 та ін. Вилучені мобільні телефони зловмисників.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Правоохоронці затримали їх в порядку ст. 208 КПК України під час контрольованої закупки зброї.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу. Призначено ряд експертиз, встановлюються шляхи надходження зброї та причетність до злочину інших осіб.

Досудове розслідування здійснюється слідчими ГУНП в Миколаївській області, за оперативного супроводу ГУ СБУ у м. Києві та Київській області, ВКР Оболонського УП ГУНП у м. Києві, УКР ГУНП в Миколаївській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
   

 

кількість переглядів: 229