Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.04.2024

До 3 років реального позбавлення волі засуджено мешканця Южноукраїнська за ухилення від призову на військову службу під час мобілізації

                         

Прокурором Южноукраїнського відділу Вознесенської окружної прокуратури підтримано публічне обвинувачення у кримінальному провадженні щодо 36-річного місцевого мешканця за фактом ухилення від призову на військову службу під час мобілізації (ст. 336 КК України).  

У суді доведено, що чоловік перебував на обліку в територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки як військовозобов’язаний. Після оголошення про проведення загальної мобілізації у зв`язку з військовою агресією рф проти України обвинувачений пройшов медичний огляд військово-лікарською комісією та був визнаний придатним до військової служби за мобілізацією, проте, за відсутності підстав на відстрочку від військової служби під час мобілізації, будучи у встановленому законом порядку повідомленим про час, дату та місце прибуття для відправки до військової частини, без поважних на те причин, в березні 2023 року двічі умисно не прибув до РТЦК та СП, внаслідок чого порушив процес комплектування Збройних Сил України під час мобілізації.

Під час судового розгляду обвинувачений беззаперечно визнав свою вину.  

Суд визнав чоловіка винним в інкримінованому йому кримінальному правопорушенні та призначив покарання у виді позбавлення волі строком на 3 роки.

Наразі вирок суду не вступив у законну силу.
 

 

кількість переглядів: 295