Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.04.2024

Прокуратура повернула до бюджету надмірно сплачені кошти за природний газ для закладів освіти на Первомайщині

                                 

Господарським судом Львівської області задоволено в повному обсязі позов Первомайської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Мигіївської сільської ради, відділу освіти, культури, спорту та туризму Мигіївської сільської ради до газопостачальної компанії, зареєстрованої на території Львівської області.

У судовому порядку доведено, що наприкінці грудня 2020 року між відділом освіти,  культури, спорту та туризму Мигіївської сільської ради та газопостачальною компанією укладено договір про закупівлю природного газу на 2021 рік для потреб закладів освіти громади.

Проте, в ході виконання вказаного правочину упродовж стислого періоду часу до істотних умов договору були внесені зміни шляхом укладання 10 додаткових угод, якими безпідставно збільшено ціну природного газу та зменшено об’єми його постачання.

Вказані порушення вимог законодавства в сфері закупівель під час укладання додаткових угод до договору закупівлі призвели до повного нівелювання результатів торгів та безпідставного отримання суб’єктом господарювання понад 170 тис грн.

Відтак, у 2023 році Первомайська окружна прокуратура звернулась до суду з позовом, який наприкінці березня 2024 року господарським судом повністю задоволений.

Наразі прокурором вживаються заходи до забезпечення виконання рішення суду.

 

кількість переглядів: 119