Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.04.2024

Перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інформаційна діяльність у співпраці з державою-агресором, спрямована на підтримку рф, – мешканці Миколаєва повідомлено про підозру (ФОТО)

                             

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру 37-річній мешканці м. Миколаєва у перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період та у здійснені інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором, спрямованої на підтримку держави-агресора, та на уникнення нею відповідальності за збройну агресію проти України (ч. 1 ст. 114-1, ч. 6 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, жінка, яка здійснювала адміністрування Telegram-каналу, систематично поширювала інформацію із фотографіями про детальні адреси Миколаєва, за якими перебувають військовослужбовці під час виконання ними заходів з призову громадян України під час мобілізації, чим надавала допомогу особам, які ухиляються від військового обліку або іншим чином порушують правила військового обліку.

Крім того, підозрювана за грошову винагороду погодилася на пропозицію представника держави-агресора виготовляти та поширювати у телеграм-каналі публікації з російською пропагандою та антиукраїнськими наративами, а також матеріали деструктивного характеру щодо діяльності РТЦК, СП та ЗСУ.

Так, у березні 2024 року зловмисниця виготовила та опублікувала текстові матеріали із закликами щодо способів уникнення місць проведення мобілізаційних заходів представниками ТЦК та СП, порядку дій по запобіганню та перешкоджанню їх законній діяльності, в тому числі у силовий спосіб, а також матеріали щодо не легітимності української влади, знецінення військового потенціалу ЗСУ та Сил оборони.

Підозрювану затримано у порядку ст.208 КПК України.

Під час обшуку у помешканні жінки вилучено мобільний телефон з доказами незаконної діяльності.

Наразі підозрюваній обрано запобіжний захід –тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюється СБУ в Миколаївській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 213