Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.04.2024

Незаконно приватизували земельну ділянку площею 14 га - підозрюються посадова особа ГУ Держгеокадастру в області та двоє інженерів землеврядників (ФОТО)

                                     

За процесуального керівництва Миколаївської окружної прокуратури викрито та повідомлено про підозру двом сертифікованим інженерам-землевпорядникам та керівнику одного з відділів Управління надання адміністративних послуг ГУ Держгеокадастру у Миколаївській області у зловживанні повноваженнями  особами, які надають публічні послуги, та у вчиненні несанкціонованих дій з інформацією  (ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 365-2, ч. 1 ст. 362 КК України).

За даними слідства, інженери-землевпорядники, за попередньою змовою, на підставі підробленого державного акту на право приватної власності на земельну ділянку сільськогосподарського призначення площею понад 14 га, розташованої в межах Первомайської селищної ради, розробили технічну документацію із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки.

До своєї протиправної діяльності вони залучили посадову особу ГУ Держгеокадастру у Миколаївській області, яка на підставі підробленої документації здійснила ряд несанкціонованих змін в Державному земельному кадастрі, внаслідок яких сформовано земельну ділянку приватної форми власності.

Внаслідок злочинних дій підозрюваних селищній раді завдано збитків на понад 350 тис грн.

У ході проведення санкціонованих обшуків вилучено документацію, що підтверджує протиправну діяльність зазначених осіб.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Досудове розслідування - СВ ВП №5 Миколаївського районного управління поліції ГУ НП в Миколаївській області, оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань в Миколаївській області ДСР НПУ.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з можливою конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 111