Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.04.2024

На Миколаївщині судитимуть директора комунального підприємства за розтрату 645 тис грн з бюджету територіальної громади

                                 

Миколаївською окружною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно директора комунального підприємства Чорноморської сільської територіальної громади за фактом розтрати чужого майна шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчинене у великих розмірах (ч. 4 ст. 191 КК України).

Слідством встановлено, посадовець, виступаючи як покупець від імені комунального підприємства, упродовж 2022 року уклав та підписав договори про закупівлю з товариством транспортних засобів для надання послуг у галузі житлово-комунального господарства за завищеними цінами, що призвело до збитків бюджету територіальної громади на суму 645 тис грн.

Досудове розслідування здійснювалось СВ ВП № 7 Миколаївського РУП ГУ ГНП в області.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади та займатися певною діяльністю строком до трьох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

 

кількість переглядів: 95