Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.04.2024

Зливав окупантам координати місць базування підрозділів ЗСУ та локації об’єктів критичної інфраструктури Миколаєва – судитимуть чергового російського агента (ФОТО)

                                                  

Миколаївською обласною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 47-річного мешканця міста Миколаєва за фактом несанкціонованого поширення інформації про направлення, переміщення або розміщення Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану,  з метою надання такої інформації державі, що здійснює збройну агресію проти України (ч. 3 ст. 114-2 КК України).  

Слідством встановлено, що зловмисник через Телеграм-канал почав листування з  представником країни-агресора. Він збирав та передавав інформацію ворогу щодо місць дислокації підрозділів Збройних Сил України та інших військових формувань на території Миколаєва та області.

Насамперед агресора цікавили точні координати військових частин, блокпостів та пунктів охорони мостів в обласному центрі, а також розташування медичних закладів, де надається допомога українським захисникам.

Зловмисник  збирав необхідну інформацію, фіксував її на гугл-картах, фотографував та надсилав через месенджер представнику спецслужб рф.

Розвіддані були необхідні представникам рф для підготовки можливих масових повітряних атак із застосуванням ракетного озброєння і дронів-камікадзе.

Обвинувачений перебуває під вартою.

Досудове розслідування здійснювалось СБУ в Миколаївській області.

кількість переглядів: 38