Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.04.2024

Вимагали неправомірну вигоду у 1000 доларів - у Миколаєві підозрюються двоє поліцейських (ФОТО)

                            

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури та за сприяння керівництва Головного управління Нацполіції в Миколаївській області викрито та повідомлено про підозру двом поліцейським одного з відділень поліції Миколаївського районного управління ГУ НП в Миколаївській області у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, поліцейські, діючи за попередньою змовою, вимагали та одержали від громадянина неправомірну вигоду в сумі 1000 доларів США за не викриття правопорушення та не притягнення до кримінальної відповідальності.

Правоохоронці затримали поліцейських одразу після одержання неправомірних коштів у порядку ст. 208 КПК України.   

За клопотанням сторони обвинувачення судом стосовно поліцейських обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 454 200 грн кожному.

Поліцейським загрожує до десяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Досудове розслідування - ТУ ДБР, розташованого у Миколаєві, оперативний супровід - УСБУ в Миколаївській області та ТУ ДБР.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 62