Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.04.2024

У прокуратурі проведено навчальний семінар щодо розслідування злочинів у сфері обігу вогнепальної зброї (ФОТО)

                                                

У понеділок, 29 квітня 2024 року, під головуванням заступника керівника Миколаївської обласної прокуратури Дениса Ільченка відбувся навчальний семінар на тему: «Актуальні питання організації процесуального керівництва та підтримання публічного обвинувачення у кримінальних провадженнях про кримінальні правопорушення у сфері незаконного обігу зброї, бойових припасів або вибухових речовин».

Участь у роботі семінару взяли заступники керівників окружних прокуратур, начальники відділів та прокурори окружних прокуратур, які здійснюють нагляд за додержанням законів у формі процесуального керівництва у вказаній категорії кримінальних проваджень.

Під час навчання приділено увагу оцінки доказів та притягнення до кримінальної відповідальності у кримінальних провадженнях про кримінальні правопорушення у сфері незаконного обігу зброї, бойових приписів або вибухових речовин у розрізі практики Верховного Суду.

Також до заходу долучились фахівці Миколаївського НДЕКЦ МВС України та Миколаївського обласного бюро СМЕ, які надали учасникам методичну допомогу з проблемних питань, які виникають при розслідуванні кримінальних правопорушень зазначеної категорії, та детально розглянули механізм спричинення ушкоджень на одязі та тілі людини внаслідок застосування вогнепальної зброї.

На завершення роботи доповідачі відповіли на запитання, а учасники семінару обмінялися досвідом із розслідування таких кримінальних правопорушень та підвели підсумки.

кількість переглядів: 72