Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.05.2024

Поширювала матеріали із закликами щодо захоплення території України – судитимуть мешканку Первомайська (ФОТО)

                                

Прокурором Первомайської окружної прокуратури затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 52 річної жительки міста Первомайськ за фактами розповсюдження матеріалів із закликами до дій зі зміни меж територій та державного кордону України,  поширення матеріалів, у яких міститься ознаки виправдовування, визнання правомірною збройної агресії рф проти України, а також глорифікацію осіб, які здійснювали збройну агресію рф України, розпочату у 2014 році (ч. 1ст. 110, ч. 2, ч. 3 ст. 436-2 КК України). 

Слідством встановлено, що зловмисниця є активною користувачкою російської соціальної мережі «Одноклассники». Вона була підписана на ворожі пропагандистські сторінки, з яких активно поширювала публікації із закликами до вчинення насильницьких дій зі зміни меж території та державного кордону України.

Крім того, зловмисниця поширювала матеріали, в яких містилися російські наративи щодо "нацизму", дискредитації Сил оборони та викривлення історичних фактів про Україну.

Досудове розслідування здійснювалось СБУ в Миколаївській області.

Їй загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 181