Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.05.2024

Викрали майно підприємства на майже 4,5 млн грн – у Миколаєві судитимуть групу осіб

                                    

Миколаївською окружною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох мешканців міста Миколаєва за фактом крадіжок, вчинених у особливо великих розмірах групою осіб за попередньою змовою в період воєнного статну ( ч. 4 ст. 185, ч.5 ст. 185 КК України).

Слідством встановлено, що у серпні 2023 року обвинувачені, за попередньою змовою, розробили злочинну схему з метою вчинення крадіжок металевих виробів із території підприємства, яке на період воєнного стану практично не функціонувало. Зловмисники викрадали металеві вироби, перевозили на автомобілі та збували у місцях прийому металобрухту. Після чого ділили між собою отримані кошти.

У ході досудового розслідування задокументовано три епізоди їх злочинної діяльності на загальну суму майже 4,5 млн грн.

Також, завдяки скоординованим діям правоохоронців, вдалося встановити місце знаходження та повернути підприємству майже все викрадене майно.

За скоєне фігурантам загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

 

 

кількість переглядів: 85