Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.05.2024

Прокуратура через суд вимагає усунити перешкоди у доступі миколаївців до територій відпочинку

                                    

Окружна прокуратура міста Миколаєва звернулась до суду з позовами в інтересах держави в особі Миколаївської міської ради до фізичних осіб про усунення перешкод у користуванні та розпорядженні двома земельними ділянками водного фонду площею 0,2 га,  які розташовані по вул. Флотській у м.Миколаєві,  шляхом знесення (демонтажу) будинків і прибудинкових споруд,

Як установлено прокурором, фізичні особи усвідомлювали, що здійснюють будівництво в прибережній захисній смузі р. Інгул і території зелених насаджень загального користування. Тим самим вони порушили ряд вимог закону та обмежили доступ містян до територій відпочинку .

При цьому, за раніше задоволеними позовами прокурора обидві земельні ділянки повернуто судами в комунальну власність. Проте їх реальне вільне використання територіальною громадою неможливе без зобов’язання в судовому порядку знести (демонтувати) будинки і прибудинкові споруди.

До того ж, звільнення прибережної захисної смуги річки від непередбачених об’єктів не тільки встановлено законом, а й обумовлено реальною загрозою забруднення поверхневих вод.

Наразі Центральним районним судом міста Миколаєва відкрито провадження у двох справах, їх розгляд триває.

 

кількість переглядів: 109