Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.04.2016

До 30-річчя Чорнобильської катастрофи

                                            

30 років тому сталась одна з найстрашніших трагедій в історії людства. Рукотворна катастрофа, рани від якої і досі гояться на тілі нашої планети, а наслідки і зараз намагаються приборкати представники різних країн. Йдеться про аварію на Чорнобильській атомній електростанції.

З перших годин аварії на її приборкання рушили численні екіпажі рятувальників,  вчених, будівельників, військових, водіїв, правоохоронців, лікарів з усіх куточків тодішньої країни Рад, насамперед України.

Одним з таких був колишній прокурор прокуратури Снігурівського району, а в той час співробітник Снігурівського райвідділілу міліції Віктор Вишневський. Він потрапив до Чорнобильської зони у червні 1986-го, тобто лише за місяць після аварії.
Майже півроку він ніс службу в зоні аварії: супроводжував вантажі та техніку, охороняв громадський порядок, працював на пропускних пунктах. У жовтні 1986 року, коли було завершено будівництво «саркофагу» він повертається до свого райвідділу. В органах внутрішніх справ Віктор Вишневський працював до початку 2000-х, дослужившись до старшого слідчого з особливо важливих справ відділу по розслідуванню злочинів, скоєних організованими злочинними групами слідчого управління УМВС України в області.
З 2001 по 2015 працював в прокуратурі Снігурівського району. За віддану працю його нагороджено нагрудними знаками «За сумлінну службу в органах прокуратури» та «Подяка за сумлінну службу в органах прокуратури» ІІІ ступеня.
Ще один співробітник органів прокуратури Миколаївської області, який ліквідовував наслідки аварії на ЧАЕС, це Віктор Шукайло. Він працював водієм прокуратури Братського району. Після Чорнобильської катастрофи він був відкомандирований у Зону.
 
Віктор Шукайло, у складі оперативної групи з представників органів внутрішніх справ та республіканської прокуратури інспектував особливо небезпечні об’єкти Чорнобильської зони – могильники, де зберігались забруднені радіацією речі та техніка. Неодноразово він бував і на самій АЕС, в тому числі на четвертому реакторі.
Згодом, Віктор Шукайло повернувся до рідного Братського району. Загалом він віддав роботі в прокуратурі понад 30 років життя. У 2009 році його нагороджено нагрудним знаком «Ветеран прокуратури України».

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 456