Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.11.2017

Правоохоронці Миколаївщини працюють єдиною командою, доказом цього є зниження рівня злочинності на території регіону упродовж 2017 року

                                             

Ті дієві заходи щодо стабілізації злочинності на території регіону, які були запропоновані прокурором Миколаївської області Тарасом Дунасом, підтримані начальником Управління Служби Безпеки України в області Олексієм Ляхом, начальником ГУ Нацполіції в області Юрієм Морозом та начальником патрульної поліції м. Миколаєва Максимом Ахрамєєвим.
Як результат успішної взаємодії та тісної співпраці правоохоронців – з початку року на території Миколаївщини рівень злочинності на 10 тисяч населення становить 137,5 проти 154,5 упродовж 10 місяців минулого року.
Вказаному також сприяла активна підтримка громадських формувань, небайдужих громадян та засобів масової інформації, освітлення вулиць у вечірній та нічний час доби, встановлення камер відеоспостреження, ефективна робота лінії «102», належна робота поліції охорони. 
Зокрема, зменшилась кількість особливо тяжких кримінальних правопорушень на 48,2%, тяжких кримінальних правопорушень - на 13,3%. Зменшилося число вбивств з 52 до 33, з яких усі розкриті. Кількість вчинених тяжких тілесних ушкоджень зменшилась з 72 до 54. Спостерігається вже третій квартал поспіль тенденція до зниження «вуличної злочинності» на 16,9 %.  На 49,9% зменшилась кількість вчинення грабежів, на 16,7% - крадіжок, на 2% - розбоїв.
Так, завдяки скоординованим діям правоохоронцями не допущено на території регіону  жодного відкритого протистояння із захоплення землі. Окрім того, затримано ряд організованих груп, до складу яких входили представники іноземних держав, та, які займалися розбійними нападами та підпалом фермерських господарств. На даний час зловмисники знаходяться на лаві підсудних.
Не припиняється роботи щодо виявлення злочинів у сфері торгівлі людьми. Зокрема, 11 листопада цього року перекрито міжнародний канал з продажу українок за кордон, який організував вчитель хореографії. Окрім того, завершено досудове розслідування у кримінальному провадження та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 24-річної мешканки м. Миколаєва, яка теж переправляла українських дівчат за кордон для сексуальної експлуатації. 
Значного позитиву досягнуто при розкритті кримінальних правопорушень. За підсумками 10 місяців поточного року Миколаївщина входить у десятку регіонів України по розкриттю злочинів, у тому числі щодо злочинів минулих років.   

Суттєво активізовано роботу по боротьбі з наркозлочинністю. Кількість викритих злочинів, пов’язаних із торгівлею та розповсюдженням наркотичних речовин зросла майже в два рази (з 93 до 187).

Разом з тим, прослідковується ріст вчинення кримінальних правопорушень раніше судимими особами, зокрема упродовж 2017 року на 51,6 %.  Також негативною є ситуація щодо скоєння злочинів неповнолітніми та у стані алкогольного сп’яніння – 198 та 381 відповідно проти 137 та 342 у минулому році.

За кожною цифрою стоїть кропітка робота патрульного поліцейського, оперативного працівника, слідчого, процесуального прокурора. Але хоча б один злочин залишається нерозкритим, про заспокоєння говорити рано.

Аналіз злочинності показує, що серед осіб, що вчиняють злочини, переважна більшість місцеві жителі. Саме здійснення правоохоронцями тісної співпраці та взаємодії з населенням, ЗМІ, органами влади, територіальними громадами дасть змогу досягти позитивних результатів у боротьбі зі злочинністю.

Пропонуємо закінчити цей рік та розпочати наступний під гаслом «Миколаївщина - безпечний регіон».

Прес-служба прокуратура Миколаївської області

кількість переглядів: 1427